
Tenuta Carobbio
Beläget i Conca d'Oro i Panzano in Chianti, halvvägs mellan Florens och Siena, i centrum av en naturlig amfiteater, sträcker sig Carobbio över cirka femtio hektar, bland gamla vingårdar, olivlundar och frodiga skogar.
Beläget i Conca d'Oro i Panzano in Chianti, halvvägs mellan Florens och Siena, i centrum av en naturlig amfiteater, sträcker sig Carobbio över cirka femtio hektar, bland gamla vingårdar, olivlundar och frodiga skogar.
Montefili, som leds av vinmakaren och agronomen Serena Gusmeri, är en framtidsinriktad vingård som är dedikerad till att förverkliga den djärva, framgångsrika och hållbara nya eran av Chianti Classico.
Zorzettig strävar efter att skapa fina viner djupt rotade i terroiren, med kvalitet och identitet i fokus. Idag drivs vineriet av Annalisa Zorzettig, en envis och modig vinmakare som har fört sin fars arv vidare.
Vingården grundades i början av 1900-talet i ett område som omfattar kommunerna Grana, Castagnole Monferrato och Montemagno.
Vinmakaren Massimo Pra och hans bror Davide representerar den fjärde generationen vinodlare i familjen. Vineriets namn återspeglar både familjens hängivenhet till sitt hantverk och till den lokala kulturen.
En hängiven passion för vin i kombination med oron för klimatförändringarna resulterade i att tre herrar från London började fundera på att producera bra viner på burk. Resten är historia...
Efter att ha gjort vin för Soto Manrique, en av Cebreros ledande producenter, bestämde sig Bárbara och hennes man Guzmán Sánchez de la Parra för att starta eget och 2020 släpptes den första egna årgången under flaggen “Las Pedreras”.
Podere Vito Cardinali grundades av Vito Cardinali, driven av sin önskan att odla de bästa produkterna som hans hemtrakt kunde erbjuda och samtidigt utveckla en traditionell men modern idé om jordbruksverksamhet.
"Med åren har experiment i källaren, professionell nyfikenhet och utvecklingen av min smak lett mig till att utveckla min personliga stil. Numera är jag medveten om att kännetecknen för mitt idealvin är elegans, finess och igenkännlighet, vilket är de distinkta dragen hos Nebbiolo, vår mest inhemska druvsort, vinifierad på ett absolut traditionellt sätt."